Lichtjes labyrint 2022

Ook dit jaar hebben we met veel bezieling weer een mooi lichtjeslabyrint georganiseerd.

In het midden hebben we een kaars met een afbeelding van het Chartreslabyrint geplaatst.

Deze kaars is speciaal voor dit moment aangeschaft. Het staat voor verbinding.

Het is mooi zacht herfstweer. De werkgroep begint rond 15.00 uur met de opbouw van het lichtjeslabyrint. De één heeft de kruiwagen met hout op de aanhanger gezet, de ander staat al klaar met de lantaarntjes die door een buurt beschikbaar zijn gesteld. Weer een ander ontfermd zich over de slagboom in het bos of bij Buitenplaats oud Luttenbergh. Er wordt soep gemaakt. Beschikbaar gestelde richtlichten worden opgehaald. De EHBO en AED staan al in de auto, vuurschalen staan klaar voor transport en dozen met meer dan 1000 lichtjes en geleende staanders met lantaarntjes van Lommerrijk worden naar het bos gebracht met kruiwagens. Voor de nazit zijn er hapjes gemaakt. De support van dorpsbewoners en de saamhorigheid in de werkgroep is groot.

Om 17.30 uur komen de eerste bezoekers naar het labyrint. Velen komen met een kaarsje, anderen met een gepersonaliseerd lichtje. Sommige mensen komen kijken en nemen een plek in rondom het labyrint. Het is een rustig en waardig gebeuren. Er is ook ruimte voor tranen, vanwege een gemis, een inzicht of een diep verdriet.. Sommige mensen komen met een heel gezin of met familieleden. Weer anderen komen alleen. Iedereen doet wat bij hem/haar past. Vele lichtjes krijgen een mooi plekje in of rondom het labyrint.

Fijn om te bemerken dat er ook kinderen meekomen naar het lichtjeslabyrint in ons bos.

Na een bezoek aan het labyrint worden mensen, aan het eind van het verlichte bospad, in de gelegenheid gesteld om een inzichtkaart mee te nemen met een tekst. Graag deel ik met u de kaart die mij ten deel viel;

De dag erna zijn alle lichtjes zorgvuldig meegenomen naar het Mariakapelletje in het pastoorsbos. Daar branden de lichtjes verder.