Wat kun je met een labyrint

Wat is nu eigenlijk een labyrint?

Een labyrint is een eeuwenoud symbool, dat al sinds 4000 jaren wordt gebruikt in diverse culturen over de gehele wereld. Kenmerkend voor een labyrint is dat er altijd een pad via wendingen naar het centrum loopt en weer terug.

“In een doolhof raak je de weg kwijt, in een labyrint vind je je weg”.

Het lopen van een labyrint kan als metafoor voor je eigen levenspad worden gezien. Dit leylijn labyrint Luttenberg is bijzonder, omdat het is aangelegd op een plek waar leylijnen elkaar kruisen. Een zogenaamde krachtplaats. Het gebouwde labyrint is geïnspireerd op het labyrint gelegen in de kathedraal van Chartres te Frankrijk.

Wat kun je met een labyrint?

Het lopen van een labyrint is een ervaring op zich. Er zijn geen standaard regels voor. Er zijn vele gebruiksmogelijkheden.

Je kunt het labyrint in stilte lopen en opmerken wat zich in je gedachten aandient.

Ook kinderen kunnen er spelenderwijs hun weggetje vinden.

Misschien wil je je afvragen of de weg die je gaat nog wel de juiste weg is.

Het labyrint kan juist een plek zijn om eens even stil te staan.

Misschien is er een bepaalde periode in je leven die je wilt markeren of die je bewust achter je wilt laten en waarvan je afscheid wilt nemen. Je kunt hierbij denken aan en nieuwe levensfase, je wordt vader of moeder, je begint aan een nieuwe baan. 

 

Ook bij minder vreugdevolle gebeurtenissen zoals ziekte en/of afscheid kan het labyrint dienend zijn.

Bij de weg naar het centrum overdenk je. In het centrum laat je achter wat niet meer nodig is of waar je afscheid van wilt nemen. De weg terug loop je met nieuwe kracht, moed, inzichten of perspectief het labyrint weer uit.

Kortom er zijn geen vaste regels voor het lopen van een labyrint, er is geen goed of fout! Loop het labyrint vooral zoals het voor jou klopt. Het kan serieus maar ook heel licht en vreugdevol zijn. Ook kun je het met meerdere mensen tegelijk lopen.

We nodigen u van harte uit het labyrint eens te ervaren!